dWeT beLi uBaT

Monday, March 14, 2011

sEgMen : Ben Ashaari sOaL ciNtA

weee....bangun pagi-pagi terus bukak lappy...bukannye nak g gosok gigi...hehehe....*cam pantun lak bunyinye kan?*

okeh,jenguk lagi ben ashaari n usha-usha entry baru dia...ade lagi segmen!sape nak join??meh angkat keyboard..!!heheh

first : letak header


then,jangan lupa pergi ke segmen Ben Ashaari soal cinta

second : jawab soalan berdasarkan jantina anda...

oleh kerana aqu ni perempuan,maka ini soalan yang harus aqu jawab.....

1.lelaki pilihan anda?
-aqu pilih lelaki yang leh jaga solat 5 waktu,boleh bertolak-ansur n bertanggungjawab n...kelakar?erm,tu bonus kot?haha....

2.perlukah lelaki seksi?definisi seksi seorang lelaki bagi anda?
-huhu...seksi?cemana aqu nak describe seksi ea?tapi aqu suke tangok lelaki masa die tengah drive...
*adeh..kantoi suda...-seksi la tu,mata fokus ke depan,aqu plak tengok dari pandangan sisi...euw!*

3.lelaki pastinya sanggup berkorban demi cinta..apakah anda rasa lelaki hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda?apa jadi selepas dah memiliki cinta anda?
-huish,yang ni betul nih...selalunya macam tu la,sebelum bercinta semuanya die sanggup nak korbankan,tapi lepas bercinta,banyak la alasan die....mungkin sebab die da secure yang tu awek die n xde orang akan kacau awek die....tapi,kekadang bukannya dorang xnak berkorban,cuma tu adalah dugaan masa bercinta....
*aqu rasa memang camtu la...*

4.pastinya anda tidak sanggup bermadu bukan?kenapa?
-sensitif..sensitif...hahaha...gurau jerk....
-mungkin xsanggup bermadu sebab takut dapat madu yang pahit!tu yang xbest tu...kang abes rumahtangga kite die jahanamkan untuk kepentingan die sorang....

5.jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain,apakah yang anda akan lakukan?
-hurm...berdasarkan pengalaman yang lepas,selalunye aqu akan selidik dulu betul ke tu teman wanita die,kalau da confirm,aqu akan tanya die face to face...sama ada die ngaku @ x..aqu akan lepaskan je...malas aih nak berebut...lagipun belum tentu die tu jodoh aqu,so,lepaskan je la n cakap terima kasih...

6.lelaki @ perempuankah yang mudah berlaku curang?
-ha...yang ni susah skit nak jawab sebab ni kena tengok individu...kalau dapat perempuan kaki kikis,for sure perempuan lebih mudah curang...kalau lelaki tu jenis suka perempuan dahi licin,ni pun mesti cepat curang juga...tapi biasanya lelaki cepat curang,sebab perempuan ni kalau dia suka @ sayang,dia akan sayang sepenuh hati...=)

7.setia...pada pendapat anda,siapakah yang lebih setia pada pasangan dan apakah buktinya?
-ini mestilah perempuan yang lebih setia...kenapa?sebabnya,cube tengok kalau lelaki tu da jadi duda,xsampai seratus hari wife dia meninggal,die da naik pelamin da....huhu
-macam yang aqu cakap tadi la,perempuan ni jenis firm kalau bab sayang,mesti sayang sampai mati punye la,
*sebab membe aqu da putus tunang,lempar cincin da 2,3kali da..tapi still gak balik ngan tunang die tu...aqu plak yang rasa nak ketuk kepala die*

8apakah anda seorang yang mudah cemburu?
-kalau da sayang mesti la cemburu,tapi bertempat gak la...tapi kalau aqu cemburu pun xde la lame pun,sebab aqu ni cepat lupe...hahahah....

yeay!da siap....korang macamana?nak join?jangan lupe klik kat link kat banner yang aqu letak tu ok??meh la kite share pandangan masing-masing...



23 comments:

Yaya^Pink said...

salam...
g gosok gg sekarang..ahaha

terjah balik...ehehe

Miss Ran said...

erk unik...ske lelaki drive too

muhamad hanif said...

lalala..saya seorang yang kelakar tawtaw..

tika said...

@yaya^pink - huhu...da siap gosok gg da...

@miss ran - huhu...sgt seksi bile lelaki drive...

@muhammad hanif - huhu..iye ke?meh amek bonus kat sini...heheh

amyzzskazz said...

datang singgah tika.. :)

tika said...

@amyzzskazz - thanks dear...=)

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

Alam Manja said...

itulah yang dinamakan cinta...
moga sentiasa berbahagia dengan yg tersayang... amin...=)

salam jenguk dari blog abg ben...

http://khairunnisasurfina.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Fakhrul1409 said...

ehem2...kat sini aku yg seksi ok..hahaahah

SaYraH WonDerLanD said...

nice sharing from u too dear. Lelaki seksi time drive? heee so cuteeee

tika said...

@apisv - thanks sudi baca...

@alammanja - huhu...insyaallah..*blm jmpe lg...*

@fakhrul1409 - hahaha...nak jugak tu..yela,ko memang seksi...*ampunkan aku kerana menipu....hahah*

@sayrah - huhu..cute kan...?

budak kampung said...

singgah sini weeeeee

mas.saari said...

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya jugak!

pRiNCe said...

Prince dtg mlwat...entry yg bagus..:)...jom join contest kat blog prince..hadiah lumayan...n jmputla bce info mnarik tentg kecantikan tubuh badan...

Mamaleesya said...

salam satu cinta

http://diarialeesya.blogspot.com/

pidasanglang said...

salam ziarah...soal cinta yg menarik

tika said...

@budak kampung -wee...tengkiu..!

@mas.saari - will visit u...

@prince - suke suke suke...i'll catch u

@mamaleesya - thanks sis,i'll see u at ur blog!

@pisangladang - thanks a lot!

miss husna said...

suka lelaki tga drive?law laki ride mtor je cmne?sian die...

Diari-Selebriti-Mama said...

slmat bknalan.
singgah dari segmen BA n terus follow kamu tika ^^

macam-macam kan definasi seksi..

jom baca pendapat kls pula

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

solo molo said...

macam-macam japawan ada...



salam ziarah dari segmen soal hati En Ben...

NiSha said...

salam singgah dari blog abg ben..
cool entri...
http://heandsheloves.blogspot.com
>NiSha<

tika said...

@miss husna - huhu,stalker kat sebelah moto die la...tu pn klu die xpakai helmet...hehe

@diari-selebriti-mama - thanks follow me...nnt tika jenguk kamu pula..

@solo molo -huhu..macam astro la..macam-macam ada...

@nisha - thanks dear...

miSsLOve said...

nice entry laa..
hahaha