dWeT beLi uBaT

Sunday, March 6, 2011

jAnGan....tOLonG jAnGan....

Semua orang pernah couple...dan bila pernah merasai couple,sah-sah la pernah merasai pahitnya bila clash...pahit macam hempedu!sakit macam ditusuk sembilu!

betul kan?*jangan pandai-pandai nak tipu...huhu*

tapi,bila korang da clash,pernah terfikir untuk balas dendam?buat die rasa apa yang korang rasa...kalau pun die xbalik pada korang,korang mungkin mengharapkan die akan putus dengan that gurl...tapi selalunya korang akan pikir camtu masa fikiran xbape nak waras lagi la...*aku dulu pun sama gak..huhu*

tapi,aqu xtau camne nak balas dendam..dan setiap kali bila aqu clash..aqu hanya mampu cakap
     "terima kasih kerana memilih saya suatu waktu dulu..."
pastu ujan lebat ribut petir la...hahaha...

meh baca entry kali ni...aqu amek dari facebook...kredit to puteri santubong....


Malam tadi, sambil rehatkan diri sempat juga aku capai satu majalah yang baru saja aku beli. Majalah tu keluaran November 2008. Aku baca satu artikel… tiba-tiba aku tersenyum keseorangan.

Berikut antara petikan yang buatkan aku tersenyum. Aku terfikir, kenapakah aku tetiba tersenyum setelah membacanya…

“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”
“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”
“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”

“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”

“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”

“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”

“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”

“Bila diri dicintai.. Dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama.”


~masih menunggu~

1 comment:

Naz Zara said...

kita patut bsyukur bile clash, bg naz..tu tndanya tuhan nak bagi sorg yg lbh bgs utk kite.. :)