dWeT beLi uBaT

Thursday, December 9, 2010

rEvieW fiLeM aKu tAk bOdOh...

arini aqu cuti...mula2 bangun pagi tadi,plan asal nak g tengok wayang dari pagi sampai petang...tapi sibuk dok online je pagi tadi,last2 petang baru aqu kua...huhu...nasib baik xjanji ngan sesape...

pilihan hati aqu time tu nak tengok ngangkung...tapi xde jodoh la pulak...xpe la..aqu amik pilihan kedua iaitu citer aku xbodoh...ni jadi pilihan kedua sebab aqu xdapat ape2 respon dari membe2 aqu coz dorang xg tengok citer ni lagi...xpe la,aqu tengok dulu...


citer ni memang best,lagi2 bila aqu rasa perkaitannya memang rapat sangat dengan masyarakat kita...tentang didikan mak ayah kepada anak2 n aqu pun merasai apa yang dorang rasai...huhu...

xramai pun mak ayah yang tahu cara nak ambil hati anak-anak..kebanyakannya lebih suka menuding jari terhadap kesalahan anak masing2 tanpa usul periksa kenapa jadi begitu...

part yang lawan cakap mak ayah tu pada aqu memang normal bila anak2 memberontak,tapi ia xberakhir kat situ je sebab penyelesaiannya ade...scene paling sedih bila si ayah mengungkit tentang masanya yang bernilai RM500..

antara lain,ia juga mengangkat tentang nilai kekeluargaan dan didikan yang berbeza dari dua darjat...
iaitu Roy dan Jefri yang dibesarkan dalam keluarga berada,dan Sudin yang dibesarkan dalam keluarga miskin...


bagi aqu,memang perlu untuk menunjukkan rasa kasih sayang yang betul kepada anak2 lebih2 lagi zaman sekarang...pada yang xtengok lagi citer ni...g lah tengok,for sure airmata mengalir..kalau xmengalir sekalipun,memang bertakung le kat mata tu....siyes best n aqu x tipu!

selain nilai kekeluargaan...nilai persahabatan juga diterapkan dalam filem ni...iaitu antara Roy dan Sudin

~sahabat baik~

antara adegan lain yang dapat dilihat...

~anak gaduh ngan ayah...~

~sudin gaduh ngan ayah dia...~

~hahah..yang ni pun xleh bla...makan nanas banyak2...~

untuk review yang lebih berserta dengan sinopsis..korang baca kat blog brother hans nih....

~anyway,belajar something new about family...~

Father And Mother I Love You

*5 star*

4 comments:

A.D.A.M. said...

cam best je kan citer nie. :)

HaNTwO said...

sumpah cite ni memang best....

tika said...

@HaNTwO
hahah..memang..memang best gler kot.. rs cam xpuas tgok je...

tika said...

@A.D.A.M.
bukan macam la..tapi memang best..!