dWeT beLi uBaT

Tuesday, September 28, 2010

LaGi-LaGi MaLwaRe...

ade suatu hari,sedang aqu berjalan-jalan berblogwalking kesana kemari,menyergah blog yang ada sehinggalah aqu tiba di sebuah blog glamer ini tetapi malangnye blog beliau xleh bukak sebab diserang malware...
aqu yg memang xreti pape ni terus je tingglkan blog tu...(skarang blog itu sudah pulih)

aqu agak kurang faham,cuma yang aqu tahu,bila malware ni menyerang,kite @ orang lain sama ada reader @ follower xleh nak view blog tu...

bila dah terkena si malware tu,korang kena la buang dia di luar daerah...macamana nak buang?korang klik kat encik ariff ajar buang malware dan korang leh wat jika malware itu sudah menyerang...

sebagai seorang nurse,aqu selalu bagi nasihat bahawa mencegah itu lebih baik daripada mengubati...masa aqu menjelajah blog cik yaniej aqu terjumpa sesuatu yg korang boleh try untuk scan korang punya blog...
okeylah,selamat mencuba!

scan blog anda

~kredit to miss yaniej~

~nak g scan tudung saji plak..agak2 ape yg ade ea?heheh~

2 comments:

Mr. J pengeRindu said...

thank for sharing.. nak scan blog lepas ni.. risau gak.

Regards,
Mr J
www.pengeRindu.com

tika said...

@Mr. J pengeRindu
huhu..btl tu...jgn lpe scan n pastikan blog anda selamat!hehe