dWeT beLi uBaT

Tuesday, April 5, 2011

maRi jOin seGmeN aQu : makan gaji @ kerja sendiri

ape tajuk entry hari ni...?
nak cite fasal ape...?2,3 hari lepas aqu membebel fasal kisah-kisah tunang,majlis pertunangan,adat dan syariat....pilihan korang yang mana?

itu terserah la pada diri masing-masing,tepuk dada,tanya iman....bukan tanye orang yang nama iman tau...!kang pening die nak jawab soalan korang tu...

seingat aqu,aqu pernah bagitau,dalam hidup kite ni kite hanya ada 2 pilihan..yang kadang-kadang memaksa kita untuk memilih dan kadang-kadang kita yang suka untuk menentukan pilihan...ade juga sesetengah dari kadang-kadang tu kite terpaksa terima...contohnya?macam dan siang dan malam?boleh ke nak wat pilihan...?hehe....

okeh...
arini aqu nak wat segmen lagi....harap-harap ramai yang join....kena kerja keras sikit la harini untuk blogwalking dan promote....

so,meh kite mulakan segmen....


i) macam bese,copy paste header aqu dalam entry korang....

ii) link kan entry korang ke entry ini... (dengan tajuk yang diberi)

iii) jawab soalan dalam segmen aqu...

iv) then,copy paste link korang kat komen entry ini...

v) tag sorang membe....

tajuk segmen : kerjaya ~ makan gaji @ kerja sendiri...?


-pilihan korang yang mana?~makan gaji @ kerja sendiri?


-kenapa pilih jawapan di atas?


-pendapat korang tentang kerja makan gaji...~risiko,kebaikan,keburukan~


-pendapat korang tentang kerja sendiri....~risiko,kebaikan,keburukan~


-sejauh mana korang menyukai kerja korang sekarang...?
(untuk yang still study-ape harapan korang untuk kerjaya korang nanti?)

selesai!

~mari le join ramai-ramai...~

3 comments:

srikandi cinta said...

macam best jer. hurm, kerja sendiri lagi best kott.. sebab tak terikat.. gaji pun besar kalau rajin :)

♥NiniHartini♥ said...

terima kasih...saya dah join :)

http://tanpanama33.blogspot.com/2011/04/segmen-kerjaya-makan-gaji-atau-kerja.html

mocha pearl said...

tq.. join sudah dear :)

http://virgomissi.blogspot.com/2011/04/segmen-kerjaya-makan-gaji-kerja-sendiri.html