dWeT beLi uBaT

Saturday, January 1, 2011

aKhiRnYa Dia pErgI

semalam,g keje dengan hati yang lapang dan tenang...walaupun sebenarnye setiap kali melangkah g keje,setiap kali tu jugak la aqu jadi kecut perut...huish!

nama je g keje...tapi bagi aku,setiap kali aqu take over jaga patient,setiap kali tu juga aqu terasa aqu sedang memegang nyawa dorang nih...selagi x abis shif,selagi tu rasa cam xsenang duduk...berat amanah tu...jaga anak orang,kalau jaga anak sulung dorang?n jadi pape?haish!nauzubillah...jangan le jadi ape2...

hurm....
tapi semalam awal2 masuk keje,dorang da pas kami kami yang night shif ni..ade sorang patient da passed away...
huhu..sedih..

umur dia baru 4 bulan...tapi pada aqu,baby ni sangat tabah dan kuat menghadapi hidupnye...tapi Allah sayangkan dia,tu yang memang xleh nak dinafikan...mugkin ada hikmahnya...cuma bagi kami yang pernah menjaga dia,mungkin ini adalah sebahagian dari kehilangan dan ketidakpuasan hati kerana kami berusaha sebaik mungkin untuk menjaga dan merawatnya...

kalau ini adalah ketentuannya,maka aqu dan rakan2 lain harus terima dan redha...semoga dia tenang disana...

~die pergi kerana sakit jantung sejak lahir...~

1 comment:

Miecyber said...

Insya Allah baby itu itu akan menunggu kedua ibu bapanya di pintu syurga nanti..

Bila saya blogjogging $$$$$$.....