dWeT beLi uBaT

Thursday, November 11, 2010

pErgiNya si kEciL bAtRisYa...

semalam..memang mencabar minda dan perasaan...sungguh!selama aqu keje kat wad,xpenah aqu rasa sebak yang xtertahan..dulu2 time handle kes2 kematian melibatkan orang dewasa,yang terkesan dalam hati aqu hanya apabila orang yang mati tu orang Islam..time tu memang terasa gak la....maybe sebab seagama...

selama ni..sehingga satu waktu semalam..aqu ingatkan aqu kuat untuk menahan perasaan sebak...melilai-lilau aqu berlari cuba nak sibukkan diri dari tengok kisah tu...

tapi akhirnya ketentuan itu berbalik kepada Allah...Dia Maha Mengetahui...dan akhirnya si kecil bernama Batrisya itu pergi...segenap ahli keluarganya sedih..ibu yang melahirkan itu lebih lagi dugaannya..9 bulan mengandungkan si kecil yang comel itu,tapi Allah hanya memberikannya masa 2 tahun untuk bersama..cukup sekadar itu,lalu Allah ambil nyawa si kecil itu kembali padaNya....

sabarlah wahai ibu....
anakmu menanti di syurga...
jangan menangis wahai ibu...
anakmu mendoakan dirimu...
jangan bersedih ibu...
anakmu berterima kasih atas jagaanmu...

aqu pandang keliling..airmata doktor yang merawatnya juga mengalir,xtertahan rasa sebak...


anak itu baru 2 tahun usianya..baru mula belajar tentang kehidupan yang awal...kasih sayang Allah itu pelbagai coraknya...tapi yakinlah...dugaan yang Allah berikan sesuai dengan kemampuan kita....
bersangka baik dengan Allah,dan Allah akan membalasnya kembali....

~semoga Batrisya dalam dakapan Ilahi...~
-Batrisya pergi kerana menghidap kanser tulang peringkat akhir...-

4 comments:

mia said...

takziah utk kluarga...bole nk thu bby tu saket ape ye?

tika said...

@mia bdak tu menghidap kanser tulang...mak dia nitoce ada bengkak kat kaki anak dia ms raya ke 7 yg lepas,pastu anak dia xboleh b'jln... then,wat check up,anak dia da last stage kanser da...kesian sgt2..

fayafaya bintun kamil said...

sedih fiza bc entri ni..al-fatihah.. :(

tika said...

@fayafaya bintun kamil
yup,apetah lg kitorg yg tgk keadaan dia setiap hari.. mmg sedih sgt2...paling xleh lupa bila ade satu hari,dia sgt2 well,hepi n ketawa dgn mak dia..it was a day before she gone...